Początkowo woda nazywała się Les Bouillens, jednak w 1903 r. zmieniono ją na Perrier, na cześć doktora Perrier, który odkrył szczególne jej właściwości charakteryzujące się połączeniem składników mineralnych i naturalnego gazu sprawiających że ma ona wyjątkowy, świeży i czysty smak. Perrier jest jedną z najbardziej rozpoznawanych naturalnie gazowanych wód na świecie. Serwowana jest w hotelach i restauracjach gdzie sprawdza się doskonale jako aperitif.
Wyróżnia się świeżym, orzeźwiającym smakiem. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód. Poddawana procesom napowietrzania i filtracji. Sprzedawana głównie w ofercie jako woda mineralna w butelkach szklanych.
SKŁAD
| Wapń Ca 2+ ……………………………………………………..... | 150 | 
| Magnez Mg 2+ ………………………………………………….... | 3,9 | 
| Sód Na + …………………………………………………………….. | 9,6 | 
| Wodorowęglan HCO3 - ……………………………………....... | 420 | 
| Siarczan SO4 2- ……………………………………………………. | 25,3 | 
| Chlorek Cl - ………………………………………………………….. | 19,5 | 
| Potas K + …………………………………………………………… | <1,0 | 
| Azotany NO3 - …………………………………………………..... | 7,3 | 
W naszej ofercie (gazowana)
Pojemność 0.33l (woda mineralna w butelkach szklanych bezzwrotnych) pakowana po 24 szt., poj. 0.75l (butelka szklana bezzwrotna) pakowana po 12 szt., pojemność 0.5l i 1.0l (butelki PET) pakowane po 6 szt.
 
            
           
     
    